Saturday, June 18, 2011

NEW Myvi 2011Akhirnya Perusahaan Otomotif Kedua atau lebih dikenali sebagai Perodua melancarkan secara rasmi model baru Perodua Myvi. Majlis pelancaran Myvi baru itu telah disempurnakan oleh Y.A.B. Tan Sri Muhyiddin Yassin bertempat di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC)
pada 16 Jun 2011.


Sejak dibuka untuk tempahan pada 4 Jun yang lalu, Myvi keluaran terbaru daripada Perodua ini telah menerima jumlah tempahan sebanyak 10,000 unit. Ini menunjukkan sambutan yang amat menggalakkan bagi keluaran produk tempatan ini. Tambahan pula, reka bentuk dan fungsi model terbaru ini telah ditingkatkan selari dengan aspirasi Perodua iaitu menghasilkan kereta yang berkualiti.

Perodua Myvi dijual pada harga atas jalan bermula dari RM43,900 bagi transmisi manual standard hingga RM57,000 bagi transmisi automatik. Transmisi manual standard bagi Myvi baru ini mempunyai tahap pemanduan yang lebih jauh iaitu 17.5 kilometer bagi setiap liter petrol berbanding model sebelumnya 17.1 kilometer. Sementara itu, model Myvi transmisi automatik mampu bergerak 14.6 kilometer bagi setiap liter bahan bakar berbanding 13.5 kilometer bagi model Myvi sebelumnya. Myvi baru ini menawarkan variasi warna iaitu sebanyak enam warna sebagai pilihan termasuklah warna Ungu Mystical yang akan diperkenalkan pada bulan Ogos ini. Dalam pada masa yang sama, warna-warna lain ialah Hitam Ebony , Kelabu Medallion, Kelabu Glittering, Putih Pearl, dan Putih Ivory.


Menurut Pengarah Urusan Perodua, Datuk Aminar Rashid bahawa model Myvi baru ini lebih daripada sekadar estetika kerana ruang dan alunan rupa bentuk badan kenderaan itu meningkatkan tahap aerodinamik, memboleh tahap penggunaan bahan bakar lebih cekap.
0 comments: